När maken rensade garderoben senast tog jag hand om två skjortor varav den ena var en vit frackskjorta och den andra en grå smårutig skjorta. Jag hade en idé om att sy om dem till mig själv. På den vita frackskjortan ville jag behålla den klassiska framsidan där tyget är liksom vikt i veck hela vägen från halsen och ned.

Min makes garderob har alltid platsbrist eftersom den är så pass välfylld och svämmar över av nya och gamla plagg. Han har svårare än mig att göra sig av med kläderna då han som modemedveten valt dem med omsorg.

När han senast genomgick rensning fick jag hjälpa till genom att fråga ”hur länge sedan var det du använde den?” när han stod för länge med ett plagg i handen.Då blev det enklare för honom att lägga den i högen till klädinsamling. Själv tog jag hand om två skjortor varav den ena var en vit frackskjorta och den andra en grå smårandig skjorta.

Kragen var lite gulnad i nacken så den klippte jag av så att min nya skjorta fick kort ståkrage. Ärmarna klippte jag av och delade dem på mitten. Dubblade bredden på ärmarna genom att sy ihop ärmtygerna  för jag ville göra puffärmar. Manchetten fick pryda nedsidan på de nya ärmarna som blev lite kortare än trekvarts längd.

Jag är mycket nöjd med min nya återvunna skjorta som är snygg att bära till enfärgad kjol eller byxor. Snyggt att ha den utanpå eller stoppa ned i linningen. Den kan bäras som den är och vara lite speciell i sitt utseende eller så kan den bäras under en kavaj och med den snygga klassiska frackframsidan i kavajöppningen.

ÅtervunnenFrackskjorta

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: