Pappa lämnade mig som blyg 15-åring med väska och golfklubbor. Än idag är jag förvånad över hur jag vågade kliva på en buss utan att känna någon och åka på golfträningsläger till Lilla Vik. Det jag inte visste då var hur mycket golfen skulle ge mig i livet.  Det har gett mig mitt största fritidsintresse, vänner för livet, intressanta och roliga jobb, mina barns far, resor och upplevelser, massor med glädje och min man.

Min första klubb var 1. Viksjö Golfklubb och där blev jag klubbmästare flera gånger från 1988. Lärde mig golf på denna familjära klubb med en lång och utmanande bana dit jag cyklade i 40 minuter varje dag hela sommarlovet. När jag flera år senare spelade på damtouren tackade jag ja till att ingå i laget på 2. Lidingö Golfklubb där jag var medlem i ett par år. Lidingö som är en av de äldsta banorna i Sverige var helt olik med korta knixiga hål, men ändå svår att spela och hålla ihop en score på.

Åren gick och jag la min egen golfkarriär på hyllan för att satsa yrkesmässigt på sporten. Jobbade och reste mycket, var jag var medlem spelade inte så stor roll vilket jag råkade säga hos en tävlingsarrangör för svenska professionella touren. ”Ja, men då vill jag du blir distansmedlem här!” sa då klubbchefen på 3. Sturup Park GK. Gillade verkligen den klubben med Skånelängan som klubbhus och en utmanande bana med hed och linkskaraktär.

Sen blev det 4. Täby Golfklubb med en bana jag alltid tyckt varit rolig att spela. Men där har jag spelat mindre och mindre vilket jag inte tyckt om. Som en nystart ändrar jag nu klubbtillhörighet till 5. Wäsby Golfklubb. En bana rolig att spela, fina träningsområden, trevlig restaurang och golftränare jag kanske tom kanske börjar ta lektioner för.

Fem fina golfklubbar har förgyllt tillvaron för min älskade sport som jag vill fortsätta ägna mig åt i många år. Tacksam för alla ronder och år jag haft och kommer att få!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: