Halvvägs i Karlstad stannar tåget och konduktören hörs: ”Det blåser kraftigt över Sverige idag. Och mycket vind innebär att träd vajar och lätt rycks upp från den torra marken. Och då kan de landa illa för tågtrafiken vilket de råkar ha gjort nu. Träden har nämligen fallit på el-ledningarna mellan Karlstad och Kil och räddningsledningen försöker hantera situationen. Vi vet inte hur lång tid det här tar men vi återkommer när vi vet mer.”

Konsten att känna lugnet i de flesta situationer är tacksam över att jag har. Skulle på fredagseftermiddagen ta mig till Oslo med SJ snabbtåg. Den beräknade tiden skulle vara 6h och 30 minuter men sanningen var att det skulle ta över 10 timmar västerut mot solen idag. De hade gått ut med klass 1-varning för stormbyar med vindar från 21 meter per sekund till 24 meter per sekund längs Bohuskusten. Stormen Johanne heter den visst och Värmland tyckte han också var en trevlig plats ikväll.

Så jag blev strandad i Karlstad. ”Det var inte hit jag skulle”, tänkte jag. Förstod det inte skulle gå snabbat att lösa el-avbrottet eller få bort träd från rälsen. ”Då måste alternativet bli buss”, tänkte jag och började googla på min telefon.  Det var fler som gjorde detsamma så den om 30 minuter kom jag inte med. Okej, vänta två timmar i Karlstad – vad göra?

Under en promenad i down town Karlstad ser jag den trevliga lösningen! ”Yes – där är Pinchos! Åh vad trevligt!” Pinchos som är Bröstcancerfondens nya partner efter att jag var nere på deras huvudkontor i Göteborg och kom bra överens med deras marknadschef. Givetvis var det dem jag måste besöka! Blev hur trevligt som helst och nu sitter jag här på en fullproppad buss mot Oslo. Inte är jag särskilt sur? Jag har gjort det bästa av situationen och behållit lugnet. Det enda jag känner att jag längtar så otroligt mycket efter min man och att jag har förlorat några timmar med honom pga detta. Carmpe diem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: