”Ofta kommer både bröstcancerdrabbade och samarbetspartners till oss för möten varför vi vill ha en trivsam och färgsatt omgivning. Kanske särskilt med tanke på att en person mitt i behandling då mest ser livets toner bara i grå skala.”

Det är utdrag från slutet av ett stycke i ansökan till Alcro Färgfonden som inleddes med: ”Sommaren 2017 flyttade Bröstcancerförbundet till Kungsholmen. Kontoret har tidigare använts inom vården och är sparsamt färgsatt. Nu är vår önskan att få en mer tilltalande arbets- och mötesmiljö.”

Rosa rummet är rubriken på ett av mina tidigare blogginlägg som jag skrev efter ett införsäljningsmöte hos Alcro. De hade just renoverat huvudkontoret i Hammarby Sjöstad och vi satt i ett rum de kallade rosa rummet för att den hade en härligt ceriserosa fondvägg. Hela deras nya kontor var lekfullt men smakfullt färgsatt. Jag blev så inspirerad och berömde deras fina nya kontor. I den meningen råkade jag även nämna att jag själv nog satt i mitt hittills mest intetsägande kontor någonsin men att själva jobbet var så inspirerande att man knappt såg det. I och med att jag sa det avslutades mötet med att medarbetarna på Alcro började prata sinsemellan om hur de skulle kunna bidra på även andra sätt.

Bröstcancerförbundet samlar in medel för att finansiera forskning, sprida kunskap och driva opinion i bröstcancerfrågor. Att färgsätta kontoret kommer därmed långt ned på listan om det ens kan hamna där. Att vi blev utvalda av juryn för Färgfonden 2018 var en stor lycka! Nu har vi kvinnliga målare på plats som med pensel och färg skapar magi här på kontoret.

Jag har velat vara med och åstadkomma detta sedan jag började arbeta här och nu ser jag att det verkligen kommer att hända! Det bubblar i mitt bröst av lycka över det och för oss att möta hösten i fina ljuva rosa toner på väggarna blir underbart! Tusen tack Alcro Färgfonden!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: