Utmaningen är att vi i golf har olika spelstil. Jag spelar lugnt, chansar sällan och slår oftast mitt i banan. Min man har lägre handicap, spelar mer aggressivt och chansar med specialslag. Det kan vara en bra kombination eller bli helt fel när man spelar foursome där man slår varannat slag.

Min man och jag ska spela Svenska Mästerskapet för äkta makar på Falkenbergs Golfklubb. Vi har inte tävlat så ofta ihop även om vi har spelat mycket tillsammans. För tre år sedan spelade vi den här tävlingen första gången på Mora Golfklubb. Då gick det förvånansvärt bra och vi kom till och med på prisplats och fick Mora knäckebröd med oss hem.

Året efter gick tävlingen på Mölle Golfklubb och vi var taggade och la upp resan mot södra Sverige med golfträning längs vägen. När vi såg vilka vi skulle spela med kom nervositeten. Förutom föregående års vinnarpar skulle vi spela med en före detta Europatourspelare som vi båda sett upp till som juniorer.

På inspelsvarvet spelade vi bra och vår uppladdning kändes perfekt. Men middagen kvällen innan blev sen och av nervositet blev rosévinet extra gott. På första tee var vi inte bara pirriga utan även trötta och detta märktes helt klart på spelet. Vi gjorde tidigt misstag som vi normalt aldrig gör. Av stress kunde vi till slut ingenting och hela rundan gick dåligt. Även nästa dag spelade vi så illa och vårt normala bra och positiva humör blev även det dåligt. Båda surade på oss själva och vad den andra inte lyckades med.

Det har gått två år och nu ska vi spela SM Äkta Makar igen. Men nu har vi bestämt att ha roligt tillsammans. Båda har lovat hålla humöret och komma ihåg att det bara är en lek. Kvällen innan är det sportdryck som gäller och inget annat, i alla fall inte för mycket och sent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: