Han blev bara 32 år och vi var 300 som tog plats i kyrkan för ta farväl. Prästen sa det var ovanligt vara så ung och lyckas fylla det största kapellet på Skogskyrkogården. Men jag är inte förvånad. En så omtyckt person kunde ha fyllt globen och nu fyller han himlen.

Genom mina arbeten har jag haft möjligheten att träffa många människor. Det är något jag verkligen uppskattar. Flera har gjort avtryck och blivit viktiga för mig. Med ett fåtal har vänskap varit given direkt från första mötet. Känslan som om man känt varandra länge fast man inte har det infinner sig direkt.

Tobias var en sådan person. Även om vi var olika med helt olika ansvar och många år mellan oss så var samarbetet lätt och vi förstod varandra. När vi tyckte olika så sa vi det utan krusiduller rakt ut och därefter strävade båda mot att lösa det snabbt. Förtroendet var från början högt och likaså respekten för varandras kompetens.

Prästen som återgav delar av Tobias liv och egenskaper fick mig inse att vi var många som känt så med honom. Hans fru och familj så klart, hans vänner, studiekamrater och jag med flera som hans arbetskamrater. Nu bär vi alla på en otrolig saknad.

Tobias hade överlevt en hjärntumör 2011. Men på försommaren förra året märkte han synförändringar som visade sig vara cancer i hjärnan igen. Operation skedde direkt men efterföljande behandlingar som var nödvändiga gav inte önskat resultat. Han hängde ändå i, kom till jobbet när han kunde och han var lyckligtvis med på min avslutningsmiddag i november inför att jag skulle byta jobb. Inte ens ett år klarade hans kropp den andra gången när cancern återtog sitt grepp.

Från långt in i mitt bröst tänker jag på och beklagar djupt till familjen, hans fru, lilla son bara 1,5 år, hans syskon och hans föräldrar.

Tack för allt Tobias, hoppas vi möts igen någon annanstans.

Bidra gärna till Minnesinsamlingen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: