De flesta är medvetna om att träna behövs för att hålla sig frisk och må bra. Själv är jag fullt medveten om det och särskilt i mitt jobb där jag hört både forskare och läkare belysa vikten av fysisk aktivitet.

Men ändå känns det ibland så svårt. Det är irriterande. Jag vet så väl att jag borde men emellanåt kommer jag helt av mig med att träna. Tror jag inte hinner och det går flera veckor utan att träningsskor åker på. Ångesten är ett faktum för jag vet hur dumt det är att inte göra det.

Sen när jag väl tar tag i mig själv i nacken och drar mig ut i spåret på lätt jogg, kör en lång powerwalk, sticker till gymmet eller kör ett pass hemma i trädgården eller i vardagsrummet. Då känns det som en befrielse. Jag mår så bra efteråt och jag vill göra det snart igen.

Så här brukar jag göra för att starta om igen:

10 tips komma igång med träningen

1. Börja i liten skala, gå en snabb promenad på minst 30 minuter.

2. Bestäm när du är klar när du gör det nästa gång.

3. Berätta att du börjat träna.

4. Belöna dig när du klarar mer.

5. Planera träning i veckan, skriv in det i kalendern.

6. Så fort du tänker tanken att träna – byt om till träningskläder, det känns nämligen inte bra att ta av sig träningskläder utan att ha tränat.

7. Ladda ned podden, boken eller spellistan med favoritmusiken du tänkt lyssna på, troligtvis tränar du längre för du vill fortsätta lyssna.

8. Sprid i sociala kanaler att du tränat och njut av alla likes.

9. Om du ändå ska gå någonstans, följa någon, handla eller liknande – gör det till ett träningspass.

10. Tänk på att det bästa sättet att träna är att se till att det blir av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: