”Hej, jag heter Matilda och vi driver UF-företaget Tits matters. Vi har en insamling på er sida och den går ut imorgon. Det vill jag ändra för vi vill fortsätta samla in till er men jag vet inte hur jag ändrar?” Deras UF-företag säljer hoodies och t-shirts med bidrag på 50kr per tröja som går till kampen mot bröstcancer! De vill sprida vetskapen om bröstcancerns stora spridning bland ungdomar och alla andra människor som köper produkterna.

Jag blir så glad över att få ta emot samtalet från Tits matters och fortsatte fråga lite om hur det har gått efter att jag hjälpt henne med vad hon ringde om. Då berättar hon att de vunnit Årets UF-företag Stockholm 2018 varför de kvalificerat sig vidare till SM i maj på Stockholmsmässan där de tävlar mot landets alla ungdomar om att bli Årets UF-företag Sverige.

Citat från deras FB: ”WOW!!! Efter att chocken har lagt sig och glädjetårarna har lugnat sig kan vi glatt berätta att vi igår vann Årets UF-företag 2018! Vi är så otroligt glada då det är detta vi har kämpat för och nästa steg är nu SM i Maj. Vi blir så glada och är så tacksamma för alla som grattat oss! Och vi vill tacka alla er som köpt av oss och stöttat oss genom året, det låter klyschigt men utan er hade detta inte varit möjligt! Även ett extra tack till Stockholmsmässan, SEB och juryn!”

På denna FB-sida finns även en film med information och intervju med Isabella och Jenny som båda är drabbade av bröstcancer och berättar. En av dem säger att hon under sin sjukdomsperiod umgicks med andra drabbade. De hade varit fyra men nu är det bara hon som lever.

UF-företaget Tits matters har en egen insamling och de har hittills samlat in 20.600 kronor.  ”Kampen mot bröstcancern fortsätter!” säger de och förlänger insamlingen. Man kan följa dem både på FB och på Instagram där de heter @titsmatteruf. Önskar dessa ungdomar massor av lycka till på SM och självklart köpte jag en tröja av dem!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: