Under telefonsamtalet frågar jag Anna hur hon är engagerad i sin lokala bröstcancerförening. Det var då hon berättade hela sin historia. Hur hon på familjeresan skulle rätta till bikiniöverdelen bara och upptäckte knölen som inte varit där förut. Att hon planerade ringa direkt när hon kom hem så att hon kunde jobba som vanligt sen. Hur allting bara hade blivit upp- och nedvänt. Undersökningen före julafton som visat att det fanns flera tumörer än den lilla knöl hon själv känt och att cancern var aggressiv.

Hon hade hört av sig om Dormys Tjejkväll till förmån för Bröstcancerförbundet. ”Jag ska gå på den i Arninge och tänkte fråga om ni vill jag tackar dem och säger ett par ord?” Bara dagen innan hade Vidbynäs golfklubb hört av sig och berättat om deras golftävling till förmån för Bröstcancerförbundet.

I Annas och mitt långa telefonsamtal sa hon många saker som berörde mig. Hennes situation att så ung drabbas av bröstcancer, att hennes 5-åriga dotter frågat ”hur länge du ska vara hennes mamma?” och om de tuffa biverkningarna som gjort henne mycket svårt sjuk. Anna gav hela sin historia till mig trots att vi aldrig hade hörts tidigare och det var så fint. Jag tänkte inte ens efter när jag frågade henne ”Anna, kan inte du och jag spela som ett lag den 10 juni?”

Hon ropade nästan ut sitt ja, men tvekade sen. ”Hur kan jag svara ja?” Det blev tyst i telefonen. ”Jag vet ju inte om jag klarar det eftersom jag inte är klar med behandlingarna.” Anna hade berättat om golfen som bra rehab att komma tillbaka till livet. Vi satte upp tävlingen som ett mål och går det så går det. När vi hade avslutat kom jag på att jag inte visste något om hennes hcp i golf, var hon nybörjare eller hade hon spelat länge? Det hade faktiskt inte ens känts som viktigt när jag fick mitt infall att fråga om vi skulle spela ihop.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: