”Du är en viktig person för mig och jag blir jätte glad om du har möjlighet att fira min 55 års dag med mig.” Så stod det på inbjudan. Min första tanke var att hon skrivit fel. Det är inte jag som varit en viktig person för henne. Det är faktiskt tvärt om!

Jag hade just fått mitt livs första chefsuppdrag som enhetschef för en avdelning med flera medarbetare. Jag var ung, hade aldrig varit chef förut och jag skulle dessutom agera i en mycket mansdominerad värld. Generalsekreteraren som rekryterat mig sa: ”Du behöver inte, men du har möjlighet om du vill.” Det var coachning som han erbjöd mig och det var just personen som coacha han ville jag skulle träffa.

Han hade helt rätt för Pia och jag klickade direkt och hon kom att bli mycket viktig för mig. Vi träffades en gång i månaden i krävande men givande möten. I början var det lite frustrerande. Fast jag aldrig tagit coachning så hade jag byggt upp en bild. Jag trodde hon skulle vara mitt facit, ge mig råd och berätta hur jag skulle göra. Men så var det inte alls. Hon berättade inte en enda gång hur jag skulle göra. En bra coach ställer rätt frågor som får dig själv att ta beslutet eller se vilken väg eller vilket sätt som är det bästa.

Den förmågan hade Pia. Coachningen hon då gav mig har haft en fortsatt mycket positiv inverkan likväl yrkesmässigt som privat. Pia var då även i uppbyggnadsfas av Balansekonomi som var en utbildning jag också tog. Idag finns hon i Ett rikare Liv som är en blogg, FB-grupp och en podd som är väl värd att lyssna på. Genom den får jag en dos Pia fortfarande.

Jag gick på hennes födelsedagsmottagning som blev ett underbart återseende. Även om vi följt varandra på sociala medier hade vi inte setts IRL på flera år. Vi talade om tiden hon coachade mig och hon sa jag var rolig att coacha för jag var så mottaglig. Jag i min tur sa som jag verkligen känner för Pia: ”Du är en viktig person för mig”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: