”Jag hade tänkt vi skulle sitta i Rosa rummet. Vi tycker det passar bra med tanke på vad vi ska prata om!” sa Linda med glad röst. Hon var marknadschef här och hade även tagit med företagets kommunikationschef till vårt möte.

De hade visat mig runt på deras kontor som nyligen byggts om och renoverats till ett underbart aktivitetsbaserat kontor. Jag log när jag såg att kopiatorn stod i ett rum med chockrosa väggar och golvet även det i rosa. Det var härliga färger överallt, nyanserna gick hand i hand på ett smakfullt sätt. Olika delar hade olika färger och det kändes verkligen energirikt och kreativt.

Det tysta utrymmet hade färgerna ljusgrönt och ljusblått som gav en varm och mjuk känsla tillsammans med ljusinsläpp från fönstren från golv till tak. Fötterna sjönk nästan ned i den tjocka heltäckningsmattan.  När dörren stängdes blev det otroligt tyst och man hade helt klart kunnat höra en knappnål falla där inne.

Innan min före detta arbetsplats hade jag dittills bara arbetat i eget rum. Det var svårt att anpassa sig till kontorslandskap tyckte jag. Stördes av kollegors småprat, andra som ropade till någon på andra sidan rummet eller av de som pratade med sin skärm. Flera gånger var jag tvungen påminna om trivselreglerna vi kommit överens om och jag blev säkert kallad för både tråkig och tant på grund av det. Men jag märkte tydligt hur arbetsuppgifterna både för mig och andra tog betydligt längre tid för att man blev störd så ofta.

Nu befann jag mig på möte mitt i ett aktivitetsbaserat kontorslandskap som jag gärna jobbat i. Blev både inspirerad och imponerad av att de som ett ledande färgföretag verkligen levde sin filosofi och varumärke. Tillsammans med Lindas team kom vi på flera härliga idéer för att färga hela Sverige rosa i oktober. Jag hoppas verkligen vi kan få till ett samarbete fyllt av färgglada aktiviteter med insamling till förmån för bröstcancerforskning och kände mig förhoppningsfull när jag åkte vidare till nästa möte.

One Comment on “Rosa rummet

  1. Ping: Färgstarka lokaler – Bystbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: