”Det är som att förut haft en hel orkester bakom sig men nu har jag bara en flöjt och en fiol.” Jag tänkte på vad träffsäker liknelsen var när jag fortsatte ”alla stolar är tomma men instrumenten står kvar”. Johan skrattade i telefonen. ”Nu måste jag gå från stol till stol och spela varje instrument själv.” sa jag och hörde att Johan förstod precis.

Vi hade inte hörts på ett tag och jag blev glad att han hörde av sig för att hör hur det var för mig med nya uppdraget. Det är genom tidigare jobb vi lärt känna varandra och vi har gjort många lyckade arrangemang ihop. Men det är de tuffa förhandlingarna som svetsat ihop oss starkast konstigt nog. Johan och jag har lätt att både ge och ta i våra diskussioner, han är intressant, lösningsorienterad och har många spännande idéer.

Personerna jag väljer dela mer yrkesrelaterade och helt ärliga tankar med är inte många i antal men väldigt viktiga för mig. De är alla positiva till mitt sätt att leda och genomföra saker och på så sätt mina supporters. De ger mig energi till skillnad mot skaran man alltid har och som tyvärr hellre tar av energin allra helst. Att de inte står helt nära verksamheten har hjälpt mig mer än om de känt till detaljerna eller de jag refererat till. Ibland har det gett mig raka och objektiva råd och ibland har det bara hjälpt att få berätta och höra mig själv beskriva situationen. Fler än en sådan här person är bra och att de är lite olika med olika erfarenheter och infallsvinklar.

Innan Johan och jag avslutar samtalet bestämmer vi att försöka höras lite mer regelbundet nu framöver. Liknelsen med orkestern dyker upp i mitt huvud igen och vi döper den passande för mitt uppdrag till Bröstorkestern. Jag tackar Johan för att han vill ge mig sina inputs lite mer ofta nu för jag behöver det. För om jag ska få fram fin musik behöver jag få hans takthjälp eftersom jag även får ta rollen som dirigent nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: