Vi hade just pratat om den äldre damen som vartannat år gjort hole in one på samma hål fyra gånger och att en av våra mammor utan ens sving gjort HIO också. När Susanna sen slår ut på korthålet med sin wedge ser hon inte ens efter bollen. Det är jag som ser bollen studsa en gång och sedan rulla i och jag bara skriker -”Du har gjort det! Du har gjort din första Hole in one!”

Hon hade lyckats med det slag alla golfspelare drömmer om, vissa gör det med skicklighet och andra av ren tur. Men ändå är det lika härligt och har man inte upplevt det kan man inte föreställa sig hur det känns. Själv hade jag spelat golf i säkert trettio år och varit nära många gånger när jag till slut lyckades göra en HIO. Även om jag var tillsammans med min man var jag så uppspelt att jag var tvungen att ringa pappa som lärt mig spela golf och själv gjort två.

Av Susanna, Annette, Kristin och jag som skrattade hela vägen in var det nu två av fyra som lyckats med att få bollen i hål på ett slag. Vi gladde oss så mycket över Susannas succéslag att ingen av oss kunde spela ordentligt det sista återstående hålet.  Ingen av de andra i gruppen av nya vänner från Norden, Skottland, Frankrike och England hade missat vårt jubel på åttonde hålet på Stadium Course. Det var härligt att sätta sig inne i klubbhuset vid uppdukat bord och givetvis bubbel för firandet av dagens HIO.

Vi var på PGA of Catalunya med femstjärniga designhotellet av högsta klass och nyligen renoverat. Anläggningen som av många anses vara en av Europas bästa har två riktigt bra golfbanor samt träningsmöjligheter i toppklass. Stadium Course var den svåraste av banorna som båda hade olika karaktär men verkligen intressanta och underhållande att spela. Europatourtävlingen Spanish Open har spelats här flera gånger vilket vittnar om hög kvalité. Med närhet till både Barcelona och Girona ligger anläggningen bra till i norra Spanien och flera golfresebyråer säljer golfresor hit.

Det var mitt första besök på anläggningen och denna start på 2018 års golfsäsong hade därmed inletts på allra bästa sätt även om min egen golfsving kändes lite rostig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: