Under punkten Övriga frågor kliver ordföranden fram mot publiken och säger att innan årsmötet avslutas vill han tacka mötesdeltagarna för deras närvaro men också en person särskilt. Sen tittar han mot mig och jag förstår att han tänker uppmärksammat mina år av ideellt arbete för föreningen.

Det är detta som är så underbart inom föreningslivet! Att inte bara idrottsprestationer uppmärksammas och hyllas utan även ideella krafter. Jag har tidigare förundrats över det fina i det och nu var det min tur. Människor väljer att lägga tid och energi till att arbeta för att andra ska kunna ägna sig åt det som är roligt. Och för att andra ska kunna ha roligt krävs att några engagerar sig i verksamheten antingen som ledare, styrelserepresentant eller funktionär.

Det var när jag just hade slutat arbeta med golf som klubbchefen ringde och frågade. ”Vi skulle vilja att du blev suppleant i styrelsen”. Jag behövde inte tänka länge utan tyckte det var ett bra sätt att få ge tillbaka av min erfarenhet så jag tackade ja till erbjudandet. Detta var fyra år sedan och på de åren har jag suttit med på minst 40 möten och bidragit med minst 200 ideella timmar av min tid.

Roliga år och möten med härliga personer på golfklubben som jag lärt känna. Men som jag lär vill jag leva och min ståndpunkt är att man ska inte vara för länge på någon post. Därför blev det nej när valberedningen i höstas önskade förnya min mandatperiod för ytterligare två år. Så här stod jag nu inför årsmötet och ordföranden meddelade att i och med mina två mandatperioder i styrelsen skulle klubben förära mig ett förtjänsttecken i form av en silvernål. Det visste jag inte att fyra år skulle ge.

Jag har flera gånger applåderat personer som lyfts fram på det här sättet men inte kunde jag tro det skulle kännas så fint att få en nål på mitt bröst. Men det var verkligen en speciell känsla och jag kände mig mycket stolt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: