Den sista dagen liksom ringade in mina senaste tre och ett halvt år. Morgonen som startade med sponsormötet där jag fick träffa alla externa kontakter jag haft. Nu på kontorets fika för mig som berörde ända in i mitt bröst. Att jag efteråt skulle skynda mig till min vän som just opererats för minska sin risk att få cancer. Och att jag därefter skulle åka hem till en kärleksfull middag med min man.

På Fotografiska i Stockholm hade de dukat upp en magisk frukost enligt deras hållbara filosofi för vårt sponsormöte med utvärdering av året. Flera hade fått promenera i slask och regn den sista biten längs Stadsgårdskajen. När de kom in och kände värmen från levande ljus och de såg alla fint dukade bord lyste ögonen upp på var och en. Jag var glad att få möta sponsorerna samlat på det här sättet och det passade perfekt på min sista arbetsdag. Ställde mig vid entrén för att få hälsat på alla och många kommenterade hur tråkigt de tyckte det var att jag skulle sluta och ville höra lite mer om mitt nya uppdrag.

När mötet var klart promenerade jag med min närmaste kollega och vi bestämde att luncha ihop denna sista dag som arbetskollegor. Även hon har nyligen tackat ja till nytt uppdrag och vi hade mycket att prata om inför nya utmaningar som vi båda såg fram emot. Unnade oss även en kaffe på Italiano som är bådas favorit innan vi kom tillbaka till kontoret. Avslutade de allra sista arbetsuppgifterna innan eftermiddagens avtackningsfika för mig med härliga morotskakor från Brunkebergs Bageri.

Min närmaste chef höll ett långt och fint tacktal om mig och mina insatser. Jag fick ta emot en fin bukett med vita rosor i vintergrönska och ett presentkort på tyg som de samlat till. Jag tackade med ett tal jag hade tänkt igenom i korthet. Berättade om hur det var att börja på den här arbetsplatsen, om vad jag lärt mig genom åren, alla fina minnen och hyllade alla underbara människor som jag fått arbeta tillsammans med.

Så som hela livet är, så blev min sista dag. Jag fick glädjas, möta, känna tacksamhet, oroas över mina närmaste och känna kärlek. Delar som finns med på hela livets stig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: