Det är så  lätt att bara köra på och springa mest för andras skull utan att tänka efter. Egna viktiga behov sätts åt sidan såsom träning, återhämtning, vänner och intressen. Bara halvvägs in i boken vi hör på sägs att livskvalitet beror på kvaliteten på dina tankar. Det påminner mig om det som präglat mitt liv och i vilket mitt motto ”jag väljer min väg” har fötts.

På en längre bilresa lyssnade jag och min man på en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv. Boken handlade om en framgångsrik man som arbetat mycket hårt i hela sitt liv och till slut drabbats av en hjärtinfarkt av sitt stressiga och ohälsosamma liv. Mannen i boken beslutar sig för att sluta jobba, säljer allt och reser iväg för att göra en inre resa.

I boken står att vi tänker ca 60.000 tankar varje dag och 95% av dem är samma tankar som vi tänkte igår såsom tankar av oro, ångest och negativa saker. Berättaren läser en fabel och sammanfattar den med orden ”om du tar hand om ditt sinne, om du ger det näring och sköter det som en bördig trädgård, kan det blomstra bortom dina förväntningar.” Jag ler när jag hör uppläsaren säga detta för det påminner mig.

Utan att jag vet när det hände har jag en tid glömt bort att ta hand om mina tankar. De har fått härja fritt i mitt inre och det har nog påverkat hur jag ser på saker och i möten med andra. Min man och jag pratar om det och han bekräftar att han upplevt mig annorlunda den senaste tiden. Så som han beskriver mig är inte den jag vill vara och jag är tacksam över ärligheten och blir motiverad att ändra mig.

Boken säger att om du vill leva ett rikt liv ska du ta hand om ditt sinne genom att stå vakt vid grinden där tankarna kommer in. De tankar du vill släppa in är välkomna men de som dränerar dig på energi ska du försöka stoppa eller helst omvandla till något positivt. Jag är övertygad om att du själv kan välja att se positivt på världen omkring dig och allting som finns i den, du kan faktiskt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: