Hon slet av sig tröjan och stod där i bara BHn och jag blev lätt generad med måttbandet i handen. Åsa högg in och började mäta upp henne. Återigen tänkte jag på hur vi kvinnor är så bekväma i varandras sällskap trots att vi egentligen inte känner varandra. När det blev min tur glömde jag till och med att hålla in magen när tröjan skulle åka av.

Marie frågade om inte jag var intresserad att gå kurs i underklädessömnad med henne. Jag sa ja trots jag är nybörjare och kände detta var över min nivå. Hörde återigen Pippi inom mig ”det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert”. Kursen hette Sy din egen BH och vi anmälde oss i god tid.

Att kunna sy sin egen BH blir perfekt tänkte jag. Hur många har man inte köpt som man bara använt en gång? Det kan nästan förstöra en dag att bära en obehaglig BH och känna hur den skaver eller sitter fel.  Och jag har varit alltför blyg att be butikspersonal om hjälp att pröva ut rätt storlek för just mig.

På kursen var vi 10 kvinnor under en helg. Vi fick material för att sy en vit BH med stretchigt tyg och spets, i påsen låg även flossad resår, kanalband, flor, ringar, hyska och hake mm. Kursledare Gunilla Lénárt förklarade bra även hur man skulle göra för att förstora eller förminska.

Delarna överkupa, underkupa  och bakstycke började mer och mer likna en BH och stor vikt las att mäta rätt, annars skulle passformen bli helt fel. För mig hade mitt mått under bysten och skillnaden till måttet över bysten blivit helt rätt och den BH jag till slut hade klar på söndagen satt bra.

Nilla påtalade att man behöver sy några BHs för att få den mest perfekta  Jag beställde kit för BH från BWear och har nu även sytt en snygg marinblå BH hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: