Det började med att dottern blev rejält sjuk första natten och nästa dag på marknad i Notting Hill hade hon verkligen svårt att både svälja och prata av den onda halsen. Den klassiska dubbeldäckaren tog oss till Oxford Street och shoppingen skulle starta för en alltmer blek tonårstjej som längtat så länge.

Att resa är underbart med alla dess delar såsom att boka och planera, längtan och nedräkning av dagar, själva resan och sedan minnena av den när man är hemma igen. Resa är också härligt för det finns massor av resmål att välja på och att valen på varmt eller kallt, storstad eller strand, aktivitet eller vila är många.

Min man och jag reser mycket för frihetskänsla och nöjet att uppleva tillsammans. Mina barn har båda i 15-års ålder fått varsin resa bara med mig till London i present. Detta för att dels få upptäcka tillsammans men även för att de då har lärt sig engelska så pass bra att de kan sköta snacket. Sonen och jag var iväg för fyra år sedan och då blev det butiker, Madame Tussauds, restaurangbesök och musikalen The Lion King.

Jag tycker jag alltid haft tur på resor. Vädret har blivit bra, ibland fått uppgradering av rum på hotellet, det har funnits plats för det jag velat göra och ovälkomna överraskningar har inte uppstått. Den här resan med dottern hade inte det flytet och när hon t.o.m. hade svårt att andas av halsont blev det St Mary Hospital där vi stannade resten av eftermiddagen vår första dag i London. 

Efter konstaterad kraftig virusinfektion och smärtlindrande medicin piggade hon ändå på sig hyfsat till nästa dag. Men med lätt feber var det jobbigt för henne att prova kläder och lusten satt långt inne. På nagelstudio blev både längden, formen och färgen blev fel på hennes. Olikt henne som alltid är en glad, nyfiken och framåt tjej att gråta även för det. Men så klart förståeligt med en infektion i kroppen.

Vi avslutade med musikalen Thriller Live – en hyllning till Michael Jackson som hon själv hade valt från att först inte tycka det där med musikal alls var något hon ville göra i London. Även till musikalen blev det strul då vi råkade gå fel och därav stressade in på teatern bara en minut innan föreställningen började. Men bra vi var uppvärmda för musikalen fick hela publiken att både dansa och sjunga med.

Som tur är finns London kvar och vi kan åka dit igen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: