Helg och när rullgardinen åker upp ser vi att det regnar. Då hör jag min man säga ”Det är ändå ganska skönt att springa i regn”. Vi försöker få träningen som en del av dagen och om vi gör det tillsammans som ett sätt att umgås.  

Forskning visar att 30 minuters fysisk aktivitet de flesta av livets dagar minskar risken för cancer. Huvudsaken är att pulsen höjs och på vilket sätt spelar inte så stor roll. För många är steget att börja träna verkligen stort och det är kanske för att man tror  det krävs så mycket.  

Men det krävs ganska lite.  En promenad i rask takt någon gång under dagen, gå av en station tidigare från bussen eller tåget och gå resten eller köra ett enkelt yoga- eller träningspass från youtube. Det räcker och det kommer göra skillnad från dag ett.

Med mitt jobb har jag verkligen fått en ny syn på vikten av motion. Förut gjorde jag det för att försöka se snygg ut och gå ned i vikt. Idag tränar jag av ett enda skäl, jag vill leva så länge som möjligt. Med den motivationen från mitt bröst är det mycket lättare att ta sig ut och bara göra det.

Fram på förmiddagen hoppar vi faktiskt i träningskläderna och åker till spåret för att springa tillsammans. Det blir bara 2,8 km eftersom vi känner kyla av regnet. Men med några yoga-övningar och lite stretch i vardagsrummet kom värmen tillbaka.

Även om det kändes lite trögt att komma ut den här dagen så känns det ändå oerhört skönt efteråt.  Att dessutom då veta att man har motat bort risk för cancer och andra sjukdomar och därmed troligtvis lagt till en dag på livet är även det gott att tänka på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: