Ögonbryn som höjs markant och förvåningen är uppenbar efter jag sagt ”Jag vill säga upp mig.”. Jag fortsätter berätta att jag blivit headhuntad och hur jag  blivit mer och mer intresserad genom rekryteringsprocessen.

Min chef  var även han morgontidig och jag vill informera honom direkt. Det är andra gången i livet jag ska säga upp mig. Det har inte blivit fler gånger då jag hela tiden blivit erbjuden nya uppdrag inom samma bransch, förbund och företag när jag arbetade inom idrotten.

Det tas ändå emot på ett bra sätt och med full förståelse. Jag är tacksam över det av flera skäl. Får höra att även om jag kommer vara mycket saknad kan ”det här till och med vara bra för oss”. Jag förstår hur de menar och vill verka för att ett gott samarbete ska uppnås i framtiden.

Mina närmaste medarbetare får veta en och en. En del har förstått att det kommer att hända. Andra blir förvånade och ger spontant kramar av redan plötslig saknad fast det kommer dröja länge till vårt farväl.

Känslan att de ska se ner på mig och kanske tycka jag är en svikare försvinner allt mer. Jag förstår att min oro över hur det ska tas emot var onödig och stämde inte. Reflekterar över att det många gånger är så att man oroar sig helt i onödan, det blir inte så som man befarar och omgivningens reaktioner går sällan att förutspå.

När jag lättad går hem den kvällen återstår bara att informera övriga i huset som ska ske  på vårt intranät nästkommande dag. Om två månader börjar jag hos en ny arbetsgivare och det ska verkligen bli spännande och roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: